Eerste consult

Tijdens het eerste (kennismakings) consult worden de wensen en eventuele klachten van de patiënt besproken met de orthodontist.

De gezondheidsvragenlijst wordt doorgenomen en de orthodontist zal na een mondonderzoek advies geven of een beugel nodig en zinvol is. Bij kinderen zal ook worden aangegeven wanneer het goede moment is om te starten. Voor een beugel hoeft niet altijd alles gewisseld te zijn. Als het nog te vroeg is adviseren we terug te komen op herhalingsconsult.

Soms is het nodig een röntgenfoto te maken tijdens het eerste consult om een goed advies te kunnen geven. De orthodontist checkt tevens de mondhygiëne en gezondheid van het tandvlees, want dit moet goed zijn om verantwoord een orthodontische behandeling te starten.

Met de informatie die voortkomt uit het kennismakingsbezoek kan een weloverwogen beslissing gemaakt worden over het wel of niet laten opstellen van een behandelplan. Een verwijzing van een tandarts is niet noodzakelijk. U dient een geldig identiteitsbewijs en verzekeringsgegevens mee te nemen.

Voor het maken van een eerste consult kunt u zich uiteraard bij ons inschrijven.

Aanmelden