Nazorg

Na de actieve behandeling is het belangrijk om het gebit in de nieuwe positie vast te houden.

Als de beugel er uit gaat worden er gelijk op maat gemaakt draadjes (retentiespalken) achter het boven- en onderfront geplakt om te voorkomen dat de tanden weer scheef gaan staan. Wij adviseren om de spalken levenslang te laten zitten. Het gebit blijft namelijk levenslang in beweging. Daarbij is het soms nodig om ’s nachts in de boven- en/of onderkaak een uitneembare plaat of doorzichtig hoesje te dragen.

Belangrijk!

Als de spalk losraakt of de retentieapparatuur wordt niet naar behoren gedragen, dan bestaat het risico dat de tanden weer scheef gaan staan. In dat geval zijn wij daar niet verantwoordelijk voor.

In het eerste jaar na de actieve behandeling worden drie nacontroles ingepland. Tijdens de nacontrole wordt gecontroleerd of het eindresultaat stabiel blijft en de retentiespalken in orde zijn.

Daarna zal de tandarts controleren of de retentiespalken goed functioneren. Mocht een spalk ooit losraken, dan adviseren wij om dit z.s.m. bij ons te laten repareren. Een losse spalk kan namelijk door kauwkrachten snel verbuigen en daarna niet meer te repareren zijn.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op